Şanlıurfa emniyetinden yüzlerce sürücüye önemli uyarı

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri uykusuz ve yorgun yola çıkan sürücülerin kazaya sebebiyet vermemeleri için önemli uyarılarda bulundu.

Şanlıurfa emniyetinden yüzlerce sürücüye önemli uyarı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından sürücülerin kent genelinde ve şehirler arası yolculuklarda trafik kurallarına uyulması için önemli ikazlar gerçekleştiriyor. 

Konuya ilişkin Şanlıurfa il Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda sürücülerin yorgun ve uykusuz trafiğe çıkmaması gerektiğini aksi halde uykusuz ve yorgun olarak direksiyon başında olan sürücülerin kazaya sebebiyet verilebileceği belirtildi.  

Yapılan paylaşımda sürücülere yorgunluk ve uykusuzluk belirtileri vurgulanırken çıkılan uzun yolculuklarda 2 saatte en az 5 dakika dinlenilerek sürücülerin dikkatlerini toplayıp yola öyle devam etmeleri gerektiği belirtildi.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kıymetli sürücüler, uzun süre mola vermeden araç kullanmak; yola yorgun ve uykusuz çıkmak nedeniyle her yıl binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmekte veya birçoğu hayatına bedensel engelli olarak devam etmektedir.

Kişinin devamlı araç kullanması halinde 4 saat sonra yorgun düştüğü ve reflekslerini kaybettiği tespit edilmiştir. Hiç durmadan 4 saatten fazla araç kullanıldığı zaman kaza yapma olasılığı çok yükselir. Bu nedenle; sürücülerin yolculuk esnasında her 2 saatte bir en az 5 dakika dinlenmeleri, kısa vücut egzersizleri yaparak dikkatlerini toplamaları gerekir. Yorgunluk ve uykusuzluğun belirtileri sinir ve kas sisteminde zayıflama, esneme, sırt ağrıları ve başı dik tutamama, gözlerde ağrı hissi, can sıkıntısı ve sinirlilik hali, dikkat dağınıklığı."

Ayrıca, yorgunluk ve uykusuzluğun sürüş güvenliğine olumsuz etkileri:

"Trafik ortamındaki obje ve hareketleri algılamada güçlük,trafik işaretlerini fark etme ve anlamada geç kalınması, hız ve mesafe tahmininde zafiyet yaşanması, tepki vermede yavaşlama, kendine ait şeritte sürmede seyir sırasında güçlük yaşanmasıdır.” 

 

Şanlıurfa emniyetinden yüzlerce sürücüye önemli uyarı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.